Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

BALIKESİR’DE GENÇLERE BÜYÜK FIRSAT

Bu haber 22 kere okunmuş. 05.11.2026 Perşembe 13:40

2027 YILI ULUSAL STAJ PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen ve fırsat eşitliği temelinde gençlerin istihdamını destekleyen Ulusal Staj Programı (USP) için yeni dönem başvuruları başladı. Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI, programın detaylarını paylaşarak şehirdeki tüm üniversite öğrencilerini bu büyük fırsattan yararlanmaya davet etti.

Gençlerin eğitim hayatından iş hayatına geçişini kolaylaştıran, liyakat ve fırsat eşitliği esaslı “Ulusal Staj Programı” kapılarını yeniden açtı. Kamuda veya özel sektörde staj yapmak isteyen üniversite öğrencileri 14 Aralık 2026 tarihine kadar başvuru yapabileceklerdir. Başvuru yılı itibarıyla 35 yaşını doldurmamış, Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinin yanı sıra; öğrenimine yurt dışında devam eden Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi ve not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi olan) ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de bu fırsattan yaralanabilirler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Nazım BALCI, Ulusal Staj Programının gençlerin yeteneklerini sergilemesi ve iş dünyasını tanıması için önemli bir adım olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen bu program gençlerimize tamamen objektif kriterlerle, liyakat esaslı bir değerlendirme süreci sunuyor. Öğrencinin hangi üniversitede okuduğuna bakılmaksızın; akademik başarıları, sosyal faaliyetleri ve yetkinlikleri üzerinden bir puanlama yapılıyor. Bu sayede gençlerimiz Bakanlıklardan yerel yönetimlere, savunma sanayi firmalarından küresel şirketlere kadar binlerce kamu kurumu veya özel sektör firmalarında staj yapma imkanına kavuşuyor.

Öğrencilere çağrıda bulunan İl Müdürü Nazım BALCI, ‘gençlerimiz geleceklerini şansa bırakmasınlar, başvuru takvimini kaçırmadan “ulusalstajprogrami.iskur.gov.tr” adresi üzerinden profillerini eksiksiz doldurmalarını ve başvurularını bekliyoruz. İl Müdürlüğü olarak bizlerde gençlerimize her türlü rehberlik desteğini vermeye hazırız’ diyerek sözlerini tamamladı. (Bülten)

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 1 = ?