Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

SINDIRGI’DA YARALAR HIZLA SARILIYOR

Bu haber 45 kere okunmuş. 17.08.2025 Pazar 16:23

Sındırgı’da yaşanan depremin ardından devletin tüm kurumları ilk andan itibaren sahadaydı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, mahalle mahalle gezerek vatandaşların taleplerini dinledi.

Afet Koordinasyon Merkezi’nde Kriz Toplantısı

Depremin hemen ardından kurulan Afet Koordinasyon Merkezinde, Balıkesir Valimiz İsmail Ustaoğlu, Genel Başkan Yardımcımız Belgin Uygur, Milletvekillerimiz İsmail Ok ve Mustafa Canbey, İl Başkanımız Mehmet Aydemir ve devletimizin ilgili tüm kurumların katılımıyla durum değerlendirmesi yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da ilçeye gelmesiyle koordinasyon daha da güçlendi.

Alakır, Alacaatlı ve Kızılgür Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluşma

Koordinasyon toplantısının ardından heyet, Alakır, Alacaatlı ve Kızılgür mahallelerini ziyaret etti. Depremzede vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Bakan Yerlikaya ve Milletvekili Öztaylan, taleplerin hızlıca çözülmesi için ilgili kurumlara talimat verdi. Öztaylan, “Vatandaşlarımızın her birinin yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. İhtiyaçlarını tek tek dinledik, çözümleri anında hayata geçirdik. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada” ifadelerini kullandı.

146 Konteyner Kuruldu, 144 Aileye Kira Desteği

Deprem sonrası yürütülen çalışmalar kapsamında:

*503 hasarlı konut tespit edildi.

*Toplamda 146 adet istenilen konteyner talebin tamamı karşılanarak kurulum tamamlandı.

*144 aileye kira desteği sağlandı.

*Henüz konteyner mi yoksa kira desteği mi alacağına karar vermeyen 213 aile için süreç devam ediyor.

Bugünleri Hep Birlikte Aşacağız

Basın açıklamasında konuşan Öztaylan, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde tüm kurumların koordineli ve başarılı bir şekilde çalıştığını vurguladı. “Sındırgı’mızın yaralarını devlet-millet dayanışması ile kısa sürede sarıyoruz. Bugünleri el ele vererek atlatacağız, hatta geride bırakmaya başladık.”

Savaştepe ve Sarıbeyler’de Vatandaşlarla Buluşma

Sındırgı’daki yoğun programın ardından Milletvekili Öztaylan, geceyi Savaştepe ilçesinde sürdürdü. Önce AK Parti ilçe teşkilatıyla bir araya gelen Öztaylan, ardından hasta evi ziyaretinde bulundu. Programın devamında ise Sarıbeyler Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşarak onların taleplerini dinledi. (Bülten)

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 4 = ?