Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

CHP BURHANİYE, AİLE SİGORTASI TANITIM ÇALIŞMALARINI SÜRÜDÜRÜYOR

Bu haber 422 kere okunmuş. 16.01.2023 Pazartesi 07:40

Cumhuriyet Halk Partisi Burhaniye İlçe yönetimi, Burhaniye’de gezilmedik girilmedik ev bırakmadan en önemli projelerinin başında gelen aile sigortasını vatandaşlara anlatıyor. Kırsal mahalle, merkez mahallelerde apartman apartman, ev ev dolaşan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Aylin Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları başkanı Songül Erkeskin ve yönetim kurulu çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 10 Soruda aile Destekleri Sigortasının kapsamı hakkında bilgilendirme yapan CHP Burhaniye İlçe Başkanı Aylin Yıldırım, Aile destekleri nedir, ne işe yarar, kimler nasıl faydalanır sorularını tek tek açıkladı. Yıldırım, Asgari ücreti temel alarak belirlediğimiz yoksulluk sınırının altında geliriniz varsa sizi Aile Destekleri Sigortası kapsamına alacağız. Sigorta kapsamına alınan ailelerdeki yaşlı, engelli, çocuk ve genç bireyler için ayrıca ek destekler tanımlayacak ve gerçekçi bir destek politikası oluşturacağız. Devlet yardımlarını lütuf olmaktan çıkartılacak ve “Temel Hak” olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Böylece İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemizde tarif ettiğimiz güçlü sosyal devletin gereği olarak tüm vatandaşlarımıza asgari bir gelir düzeyi sağlayacağız. 2 konu ise Mevcut Uygulamalardan ne farkı olacak? AKP yoksulluğu geriletmedi. Aksine vatandaşları “muhtaçlaştırarak” yoksulluğu bir siyasi istismar alanı olarak kullandı. Biz; Aile Destekleri Sigortası ile yoksul hane ve yurttaş sayısını azaltacağız. Her ailede “bir sigortalı” olacak. Yoksulluk sınırı altındaki haneleri ve vatandaşlarımızı yoksulluk sınırından çıkartacağız. Yoksul aile bireyleri istihdamda öncelikli olacak. Düzenleme ve teşviklerle istihdama katılımları sağlayacağız. Aile Destekleri Sigorta Kurumunu karacağız. Yardımları tek elde toplayacağız. Keyfiliği, medyatik hayırseverliği, aileleri sürekli rencide eden muhtaçlık zihniyetini ortadan kaldıracağız.

"HANGİ DESTEKLER OLACAK?"

Aile yoksulluk sınırı altındaysa, sınıra uzaklığına göre bir nakdi destek belirlenecek. Aile Gelir Destekleri şemsiyesi altında aile yardımlarını, gençleri, kadınları, engellileri, yaşlıları ve çocukları içeren başlıkları bir arada, birbirini destekler biçimde işleteceğiz. Aile Gelir Desteği, doğrudan hanede yaşayan kadına tanımlanacak karta yatırılacak.

"YOKSULLUK SINIRI NASIL BELİRLENECEK?"

Hak temelli sosyal devlet anlayışının gereği olarak “yoksulluk sınırını” belirlerken asgari ücret temel alacağız. Böylece Aile Destekleri Sigortası kapsamına girecek hane ve yurttaşların büyüklüğünü de belirleyeceğiz.

"HANE VE YURTTAŞ SAYISINA NASIL ULAŞILACAK?"

Aile Destekleri Sigortası kapsamına girebilecek hane ve yurttaşların sayıları için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı ayni ve nakdi destek bilgileri değerlendirilecek. Aile Destekleri Sigortasından yararlanacak haneleri belirlerken, CHP’li Büyükşehir Belediyelerinin sosyal destek verilerinden de yararlanılacak. Belediyelerimiz hazırladıkları yoksulluk haritaları, daha sağlıklı ve güncel güncel verilere ulaşmak bakımından destekleyici olacak. Cumhuriyet Halk Partisi Burhaniye kadın Kolları Başkanı Songül Erkeskin ise yaptığı açıklamada CHP’nin aile sigortası kapsamına giren diğer konuları anlattı. Erkeskin şunları söyledi.

"EVDE BAKIM, ENGELLİ VE YAŞLILIK MAAŞLARI KESİLECEK Mİ?"

"HAYIR!"

Mevcut engelli maaşlarına hiçbir süratte dokunulmayacak. Hali hazırda yapılan ödemeler azaltılmayacağı gibi engelli aylıkları ve bakım yardımları belirlenirken, engellinin hane içinde fert başına düşen geliri değil, kendi gelir durumu esas alınacak. Evde bakım yardımı ödemeleri kesilmeyecek. Engelli bakımını üstlenen kadın sigortalıların sayısı artacak., emeklilik hakları güvence altına alınacak. 65 yaş üstü olan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşların yaşlılık maaşları da sisteme entegre edilecek. Sunulan sosyal hizmetlerin boyutu iyileştirilecek.

"AİLEYİ MERKEZE ALARAK GENÇLERİ GÖRMEZDEN Mİ GELİYORUZ?"

"HAYIR!"

Yoksulluk sınırı altında yaşayan ailelere mensup gençlerimize pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Hayata daha etkin başlayabilmeleri için istihdamda öncelikli kategoride değerlendireceğiz. Eğitim ve çalışma hayatını kapsayan teşvikler ile mevcut fırsat eşitsizliğini telafi edeceğiz.

"TEK BAŞINA YAŞIYORUM! BANA NE FAYDASI OLACAK?"

Merak etmeyin Aile Destekleri Sigortası sizi de kapsıyor. 2020’de yüzde 17,9 büyüklüğüne ulaşan tek kişilik hane halkı da sisteme entegre edeceğiz. Ayrıca Aile Destekleri Sigortası kapsamında kuracağımız ”Yeni Başlangıçlar Fonu” ile eşinden boşanan kadınlara taşınma ve ev kurma desteği vereceğiz. Kadın çalışmıyorsa istihdama katılmaları için belediyeler tarafından eğitim ve iş bulma desteği vereceğiz.

"AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI YOKSULLUK SORUNUNU ÇÖZER Mİ?"

"EVET" Gerçekleştireceğimiz üretim, emeklilik, vergi ve sosyal hizmetler reformlarıyla yoksulluk sorununu çözeceğiz. Üretim Reformu ile istihdamı artıracağız. Örgütlü hak arayışını güçlendireceğiz. Ücretlerin artmasını sağlayacağız. Vergi Reformu ile vergi dilimlerini yeniden belirleyeceğiz. Kayıt dışılığı ortadan kaldıracağız. Türkiye artık dolaylı vergi cenneti olmayacak. Emeklilik Reformu ile en düşük emekli maaşını asgari ücretle sabitleyeceğiz. Sosyal Hizmetler reformu ile vatandaşlarımızı ayni ve nakdi yardımlara bağımlı kılan anlayışın ötesine geçeğiz.

"KAYNAK SIKINTISI YAŞANIR MI?"

"HAYIR!"

Devletimiz 2020 yılında yaklaşık 2 Trilyon lira para harcadı. Dolayısıyla Aile Destekleri Sigortası’nın hayata geçirilmesi maliyet sorunundan ziyade bir zihniyet sorunudur. Biz; bütçeyi kamu yararını gözetecek biçimde yeniden oluşturacağız. Mevcut Sosyal yardımlardaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri ortadan kaldıracağız. Kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdam sorunlarını çözerek elde ettiğimiz ek gelirlerle yeni kaynaklar yaratacağız.” Denildi. Haber: Şenol TORLAK

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 2 = ?