Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

CANBEY TBMM’DE MEDYANIN SESİ OLDU

Bu haber 478 kere okunmuş. 29.11.2018 Perşembe 13:43

SEKA 2019’da açılıyor

MEDYADAKİ SORUMLULUĞUMUZ

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey CHP’nin önergesi üzerine AK Parti adına TBMM’de “Yazılı Basın ve Medya Sektörü” üzerine yaptığı konuşmada, “Ak Parti olarak bütün alanlarda olduğu gibi medya alanında da bütün sorunları çözmek bizim sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğa da sonuna kadar sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

SEKA KAĞIT FABRİKASI ÜRETİME GEÇİYOR

Canbey: Medya alanındaki sorumluluğumuzun farkındayız, dediği konuşmasında SEKA Kağıt Fabrikasının önümüzdeki yıl içinde faaliyete başlayacağını belirtirken, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank da daha önce açıkladığı üzere SEKA yıllık 300 bin ton kapasiteyle tekrar üretime geçecek. Ayrıca Aydın Söke’de de büyük bir kağıt fabrikası açılacak” dedi.

TEDBİRLER ALINDI

Canbey, kağıt ve baskı maliyetlerindeki artış nedeni ile gazetelerin yarısının kapandığı ve gazete sayısının binin altına düştüğünün doğru olmadığını belirterek, “Sadece resmi ilan alan günlük gazete sayısı 1111’dir. Ekonomideki gelişmelerden basın sektörümüz de etkilenmiş olup, Basın İlan Kurumu baskı, kağıt ve fiili satış konusunda yazılı basının giderlerini düşürmek için tedbirler almıştır” şeklinde konuştu. AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, CHP’nin önergesi üzerine AK Parti adına TBMM’de yaptığı konuşmada basın yayın ve matbaa alanındaki gelişmelere kayıtsız kalmadıklarını belirtti.

AK PARTİ ADINA CANBEY KONUŞTU

Aynı zamanda AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevcini yürüten Milletvekili Canbey, Kocaeli’nde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçiye Allah’tan rahmet, yaralı işçilere de acil şifalar dilediği konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin önergesi üzerine söz aldığını ifade ederek, “Basın, yayın ve matbaa sektörüne ilişkin doğru bir bilgilendirmeyi Gazi Meclisimizle ve yüce milletimizle paylaşmakta fayda görüyorum” dedi.

TÜRKİYE HUZUR VE UMUDUN SİMGESİ

Canbey şöyle konuştu: “Bölgemizde birçok devlette yönetilebilirlik olgusu ortadan kalkmışken, birçok ülke iç savaş ve kaosu yaşarken, birçok terör örgütü bölgede ve dünyada istikrarı ve huzuru dinamitlerken, yakın coğrafi havzamız vekâlet savaşlarının merkezi haline getirilmeye çalışılırken Türkiye, karşı karşıya kaldığı tüm risk ve tehditleri bertaraf edip; bölgesinde adeta bir istikrar adası haline gelirken, ay yıldızlı bayrağımız da güvenin, huzurun ve umudun simgesi olmuştur. Türkiye, dışarıda bunca türlü risk ve tehditle baş ederken, bir yandan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı başta olmak üzere teröre karşı hiç olmadığı kadar yüksek bir başarı ve motivasyon yakalamış, bir yandan FETÖ gibi ihanet şebekeleriyle dünyanın her yerinde mücadele etmiş bir yandan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek istikrarı teminat altına almıştır. Herkesin büyük bir saygı ve gıpta ile ülkemizi takip ettiği bu süreçte Türkiye, ardı ardına hayata geçirdiği mega projelerin yanında ekonomide yakaladığı 7,4’lük büyüme oranıyla da G20, OECD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine fark atarak zirveye yerleşmiştir.”

TÜM SEKTÖRLER GİBİ MEDYA DA ETKİLENDİ

Bu başarılı tabloya karşılık ülkemizin geçtiğimiz aylarda maruz bırakıldığı ve hızlı bir şekilde sonuçlarını ortadan kaldırmaya devam ettiğimiz spekülatif kur atağından beslenen ekonomik operasyon ile dünya genelinde görülen ekonomik durgunluk, küresel ekonominin önemli bir parçası olan ülkemizi ve dolayısıyla hemen hemen tüm sektörlerimizi maalesef kaçınılmaz olarak etkilemiştir. Bu durumdan medya ve basın yayın sektörü de etkilenmiştir.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

Bunun yanında artan teknoloji ve yaşanan yoğun veri akışı medyayı anlık ve hızlı bilgi akışını sağlamaya yöneltirken, insanların medyaya ulaşma alışkanlıklarını da değiştirip, dönüştürmeye başlamıştır. Bu değişim ve dönüşümün sonucunda da yazılı medya yerine görsel ve sosyal medyanın ön plana çıkmaya başladığına hepimiz şahit olmakta ve bu değişen ve dönüşen medyanın da kullanıcılarından biri olmaktayız. Teknoloji’de yaşanan bu büyük değişim ve digitalleşmenin hızlandığı günümüz dünyasında yazı ve baskı kağıdı üretiminin gerileyeceği öngörülmektedir. Bugün basının içinde bulunduğu değişim ve dönüşüm sadece Türkiye’ye özgü değildir. Tüm dünyada yazılı basın ve digital basın rekabeti de yazılı basını etkilemektedir. Bu minvalde, yaşanan bu değişim ve dönüşüm dünyanın gelişmiş ülkelerinde de yaşanmaktadır. Türkiye’de Habertürk Gazetesi digitale geçmiştir doğru ama İngiltere’de de Independent Gazetesi digitali geçerek yayın mecrasını değiştirmiştir.

KAYITSIZ KALMADIK

Yaşanan bu gelişmelere rağmen her zaman her konuda olduğu gibi basın, yayın ve matbaa sektörümüzün sorun ve sıkıntılarına karşı da elbette ki kayıtsız kalmadık, basın, yayın ve matbaa sektörümüzün kıymetli mensuplarının mağduriyetlerini de gidermek adına bir takım hamleleri ivedilikle hayata geçirdik. Bu minvalde; Yazılı medyanın desteklenmesinde önemli bir işlevi yerine getiren Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, yerel basının baskı ve kağıt giderlerindeki maliyetlerini azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği olağanüstü toplantısında gazeteler lehine önemli mevzuat değişiklikleri yaparak yazılı medyayı rahatlatmıştır. Asgari ilan alma şartlarında önemli kolaylıklar sağlamış, gazetelerin yüzölçümleri düşürülerek, fiili satış noktasında da kolaylıklar sağlanmıştır.

GÜNLÜK YAYINLANAN GAZETE SAYISI 1111

Ülkemizde yayınlanan gazete sayısının kağıt ve baskı maliyetleri nedeniyle yarısının kapandığı ve yayınlanan gazete sayısının binin altına düştüğü doğru değildir. Basın İlan Kurumu verilerine göre şu anda sadece resmi ilan alan gazete sayısı 1111’dir. Bu sayıya Haftalık, 15 günlük ve aylık çıkan gazete ve dergiler dahil değildir.

KAĞIT FABRİKALARI ÜRETİME GEÇECEK

Ayrıca; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’ın da daha önce açıkladığı gibi Balıkesir SEKA fabrikası da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yıllık 300 bin ton kapasiteyle tekrar üretime geçecektir. Daha önce de bizzat Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’nin yaptığı açıklamada da sabit olduğu gibi Aydın’ın Söke ilçesinde 500 milyon dolarlık yatırımla Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikası 2019 yılında faaliyete geçecektir.

140 MİLYON DERS KİTABI ÜCRETSİZ DAĞITILIYOR

Bu konuyla ilgili belirtmek istediğim bir başka husus da Öğrencilerimizin ve Velilerimizin yükünü hafifletmek için ders kitaplarıyla ilgili de milletimize büyük destek verdiğimizdir. 140 milyonu aşkın ders kitabı çocuklarımızın istifadesine ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu minvalde dikkatinizi çekmek isterim ki eğitim millete hizmeti şiar edinen AK Parti’nin en öncelikli gündem maddeleri arasında yer almış; bu kapsamda eğitim bütçesi de birçok kez en fazla payın ayrıldığı kalem olmuştur. Nitekim 2002’de eğitime ayrılan pay sadece 7 buçuk milyar lira iken 2019 için eğitimin bütçeden alacağı pay yaklaşık 114 milyar liraya çıkmıştır.”

TÜRKİYE GÜÇLENEREK YOLUNA DEVAM EDECEK

16 yıldır hizmet ve çözüm üreten, derdi, davası ve kavgası bu aziz milletin refahı ve bekası olan AK Parti’nin tökezlemesi için el ovuşturup Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı meselelere dair çözümden yana en ufak bir öneri sunamayanlara da belirtmek istiyorum ki Allah’ın izniyle AK Parti iktidarlarıyla Türkiye, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.”

MEDYA DA BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ak Parti olarak bütün alanlarda olduğu gibi medya alanında da bütün sorunları çözmenin sorumluluklarında olduğunu belirterek, “Bu sorumluluğa da sonuna kadar sahip çıkıyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 10 = ?