Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

Sındırgı’ya Tarihi Proje

Bu haber 701 kere okunmuş. 10.01.2020 Cuma 10:48

2020’nin İlk Meclisinde Kararı Alındı

Termal turizm alanında gelişen, her geçen gün ziyaretçi sayısını arttıran Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde değişim devam ediyor. Kocahan Cumhuriyet Çarşısı da bunlardan biri.

Özellikle ilçenin vizyonunu değiştirecek projeleri hayata geçiren Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın başkanlığında toplanan 2020’nin ilk belediye meclisi toplantısında Sındırgı için tarihi bir proje de oy çokluğu ile kabul edildi.

Önceki dönemde başlayan meydan çalışmalarının devamı niteliğinde olan Koca han Cumhuriyet Çarşısı projesi için gerekli çalışmaların başlatılması adına karar oy çokluğu ile kabul edildi. 

Özellikle ilçeye dışarıdan katılımın en yüksek olduğu ve Türkiye’nin tek halı festivali başta olmak üzere çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Cumhuriyet Meydanı düzenleme ve yer altı otoparkı projesi, Atatürk caddesi kamulaştırma, genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları ile entegre olacak Kocahan projesi ile şehir meydanı bütünlük kazanmış olacak, kültür ve alışveriş meydanı halini alacak.

Kocahan Projesi ile Sındırgı’ya Yeni Okul

Proje alanında bulunan eski ve depreme dayanıklılık konusunda düşük not almış Cumhuriyet İlkokulu yerine Harmanlık Mevkiine yeni bir okul kazandırılarak Milli Eğitim Bakanlığı ile takas işlemi gerçekleştirilecek. Proje alanında kamulaştırma ve imar işlemleri de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Her hangi bir tarihi özelliğe sahip olmayan, eskimiş ve hizmet alanı yetersiz gelen Cumhuriyet Okulu ancak yeni okul tamamlandıktan sonra yıkılabilecek. Yeni yapılan okul da aynı ismi taşıyacak.

İlçe Merkezinde 12 Dönümlük Meydan

Şerif Paşa Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Caddesinde yapılan çalışmalar ile başlayan meydan projesinin son etabı olan Kocahan Cumhuriyet Çarşısı projesi ile ilçe merkezinde etkinlik, yeşil alan ve alışveriş alanı olarak 12 dönüme yakın bir meydan kazandırılmış olacak. Daha önce yapılan çalışmalar vatandaş nezdinde görülen araç parkı yetersizliği, yeşil alan ile ilgili sorunlarda bu projenin tamamlanması ile birlikte çözüme kavuşmuş olacak.

Proje ile Atatürk Caddesi üzerinde bulunan belediye dükkânlarının olduğu alanda araçlar ve tur otobüsleri için park alanı oluşturulacak. İki katlı toplamda 59 dükkânın yapılması planlanan projede dükkân satışlarında öncelik mevcutta bulunan esnaflara verilerek mağduriyet oluşmaması planlanıyor. Mevcutta bulunan belediye dükkânları da yeni yapılacak dükkânların tamamlanmasından sonra yıkılacak. Bu sayede mevcut esnafın zarar görmemesi sağlanacak.

6,5 dönümlük alan içerisinde uygulanacak proje ile yaklaşık 4 dönümün üzerinde yeşil alan ve meydan kazandırılacak. Çevre yoluna yeni yapılacak otogar ile mevcut otogar alanı da otopark ve meydan olarak hizmete sunulacak.

İlçe Merkezi Sosyal Yaşam Alanı Halini Alacak

Kocahan Cumhuriyet Projesi kapsamında belediye oteli yanında bulunan belediye mülkiyetindeki binanın bir kısmı Türk Hamamı olarak hizmete geçirilecek. Necip Fazıl Kültür Merkezi, Millet Kütüphanesi, Çocuk Belediyesi, Belediye Oteli, Öğretmen Evi gibi sosyal tesislerde proje ile entegre olacak. Şerif Paşa, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi ve Pazar yerine kadar olan meydan ve alışveriş alanı olarak vatandaşın hizmetine sunulacak.

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın ustalık dönemi projeleri arasında yer alan Kocahan Cumhuriyet Pazarı, Türk Hamamı, Çocuk Belediyesi, Yeni Okul projesi tek entegre proje dahilinde 2021 yılı içerisinde tamamlanmış olacak. Belediye Oteli ile entegre yapılacak Türk hamamı ile birlikte Beleye oteli de termal otel statüsü kazanmış olacak.

Özellikle tarihi bir doku ile oluşturulacak proje ilçe merkezine estetik bir görünüm sunacak. İki katlı yapılması planlanan dükkân kısmında cep sineması, konferans salonu gibi sosyal kullanım alanları da yer alacak. İlçeye gelen ziyaretçiler yaya öncelikli proje ile Şerif Paşadan Pazar yerine kadar rahat bir şekilde gezme ve alışveriş yapma imkânına sahip olacak.eski belediye dükkanlarının oluşturduğu görüntü kirliliği de ortadan kalkacak.

Başkan Yavaş “Para Harcamıyor, Kazanç Sunuyoruz… Projemiz Son Haline Kavuştuğunda Bilgilendirme Yapacağız, Asılsız Paylaşım ve Haberlere itibar etmeyin.”

Kaynak kullanımı konusunda ise projenin yapım aşamasında belediye bütçesinden her hangi bir kaynağın çıkmayacağı, belediye kasasına da kazanç sağlanacağı belirtiliyor. Aynı sistemle yapılan Zeytindalı Meydan Park projesi örnek olarak gösteriliyor.

Meclis toplantısı kapsamında projenin detaylarını aktaran Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgı tarihinin en prestijli projesi Kocan Han’a adım adım yaklaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız meydan çalışmalarımızın üçüncü etabı olan bu proje ile ilçe merkezinde sosyal donatılarla zengin bir meydan kazandırmış olacağız. Büyükşehir belediyemiz ile koordineli bir şekilde yürüttüğümüz projenin tamamlanması ile birçok sorun çözüme kavuşmuş olacak meydandan Pazar yerine ulaşan, ilçeye gelen ziyaretçilerin rahatça dolaşabileceği alış veriş yapacağı bir meydan oluşturulacak. Tarihi dokuya uygun bir şekilde yürüttüğümüz proje ile forum Sındırgı ortaya çıkacak. Pro ihalesi kapsamında detaylar ekibimizin çalışmalarını tamamlaması neticesinde belli olacak, yapılacak basın toplantısı ile hem çevre esnafa hem de kamuoyuna bilgilendirme yapılacak. Proje ihalesini alacak firma öncelikli olarak yeni okulun yapımını tamamlayacak. Cumhuriyet Okulu binası ancak yeni okul tamamlandıktan sonra yıkılacak. Bunun yanında Türk hamamı, kaymakamlık lojmanı, Kocahan projesi de bu kapsamda yapılmış olacak. Dükkân karşılığı yüklenici firma ile anlaşılarak belediye kasamızdan herhangi bir ödeme yapılmayacak, belediye bünyemize kazandıracağımız dükkânlar ile kazanç sağlanacak. Araç parkı düzenlemesi, entegre projeler ve yeşil alan çalışmaları ile ilçe merkezimizi gelen ziyaretçilerin hayran kaldığı bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz. Atatürk caddesi üzerinde bulunan mevcut belediye dükkanlarındaki esnafımızı da mağdur etmemek adına önce yeni yapılan dükkanlar tamamlanacak, öncelik sırası burada bulunan esnafımıza verilecek. Projelerimizi hayata geçirirken vatandaşlarımızı, esnafımızı her alanda düşünüyoruz. Projemiz tam şeklini aldığında istişare ve bilgilendirme toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızdan şu an için tek ricamız kulaktan dolma bilgilerle, saçma sapan yapılan paylaşım ve haberlere itibar etmemelerini rica ediyorum. Meclisimizde aldığımız karar ilk etapta Milli Eğitim Bakanlığı ile takas işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve imar planlarının düzenlenmesi adınadır. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 9 = ?