Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

BAŞKAN AVCI, HİZMET İŞİ GÖNÜL İŞİ

Bu haber 1259 kere okunmuş. 18.09.2019 Çarsamba 08:24

“MUTLU İNSANLAR ŞEHRİ ALTIEYLÜL BELEDİYESİ”

Altıeylül'ün çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Biz hizmet etmek için varız ve her bölgeye eşit hizmet götürme gayreti içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi hizmet işi gönül işi. Bu düşünceyle hareket ederek birlik ve beraberliğimizin hamuru olan samimiyetle, belediyecilik hizmetlerimizin temelini oluşturuyoruz. Attığımız her adımda ''Mutlu İnsanlar Şehri Altıeylül''anlayışımızı, pekiştirmeyi temel ilke olarak göz önünde bulunduruyoruz.” Dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı yaptığı açıklamada, “Her zaman vatandaşlarımızla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Onların taleplerini ve önerilerini yerinde inceleyerek onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini en güzelini götürmek başlıca vazifemiz. Bunun için de büyük gayret gösteriyoruz. Altıeylül’e her noktada ulaşıp hizmet etmeye gayret ediyoruz. İhtiyaçlar ve bizim imkanlarımız derecesinde çözümler üretip beklentilere cevap veriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi hizmet işi gönül işi. Bu düşünceyle hareket ederek birlik ve beraberliğimizin hamuru olan samimiyetle, belediyecilik hizmetlerimizin temelini oluşturuyoruz. Attığımız her adımda ‘’Mutlu İnsanlar Şehri Altıeylül’’anlayışımızı, pekiştirmeyi temel ilke olarak göz önünde bulunduruyoruz. Altıeylül İlçemizde yaşayan tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyor sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.” Dedi.”

ALTIEYLÜL MİLLET KIRAATHANESİNE KAVUŞTU

Balıkesir’in Altıeylül ilçesi Plevne Mahallesi’nde bulunan İsmail Akçay Parkı içinde inşa edilen Plevne Millet Kıraathanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kıraathanenin yapımına katkı sağlayan iş adamı Okan Telaşeli, davetliler, mahalleli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir açılış konuşması yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Plevne Millet Kıraathanesi’ni vatandaşlara kazandırdıkları için son derece mutlu olduğunu belirtti. Öncelikle İsmail Akçay Parkı’nı yenileyerek süs havuzu ve yeşil alanların arttırıldığının altını çizen Başkan Avcı sözlerine şu şekilde devam etti; “Altıeylül’de birçok eserin temelini attık ve bu eserler peyderpey yükseliyor. Bazı eserlerimizin temelini atmak için de planlama çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önem verdiği Millet Kıraathaneleri projesini biz de hayata geçirmek istedik ve Plevne Millet Kıraathanesi’ni inşa ettik. Kıraathane okuma yeri demektir, böylelikle bizler bu kelimeyi gerçek anlamına kavuşturmuş oluyoruz. Kıraathanemiz 560 metrekare alana sahip olup, bunun 230 metrekare kapalı, 1000 metrekaresi de açık alan. Alt kısımda nezih bir kafeterya hizmet verecek. 210 metrekare alana sahip olan kütüphane bölümünde ise şu anda 13 bin adet kitap bulunuyor. Bu destekleri için Milli Kütüphaneler Genel Müdürümüze, İl Kültür Müdürümüze ve İl Halk Kütüphanemize teşekkür ediyorum. İnşallah bu kitap sayısını milletvekillerimiz ve il halk kütüphanemizin desteği ile arttıracağız. 65 metre karelik bir toplantı salonu ile hizmet verecek kıraathanemiz ilim ve irfan ile donanmak isteyen tüm aileler, çocuklarımız ve gençlerimiz için bir bilgi pınarı olacak” dedi. Yenilenen İsmail Akçay Parkı ve Millet Kıraathanesinin açılış kurdelesi kesilmesi sonrası törene katılan protokol çocuklar eşliğinde kıraathaneyi gezdi. İsmail Akçay Parkı içine yerleştirilen oyun guruplarında doyasıya eğlenen çocuklar renkli görüntülere sahne olurken, sıcaktan bunalan çocuklar ışıklı havuzda oynayarak eğlendi.

TIPKI ESKİSİ GİBİ FİLM KEYFİ

Altıeylül Belediyesi Kurtuluş Haftası Etkinlikleri kapsamında Açık Hava Sinema Günleri başladı. ‘Tıpkı eskisi gibi’ sloganıyla başlayan etkinliğin ilk gününde Selvi Boylum Al Yazmalım filmi ile nostalji yaşandı. Bahçelievler mahallesi Asuva park yanında bulunan alanda kurulan açık hava sinemasında vatandaşlar ikram edilen patlamış mısır ve gazoz eşliğinde nostalji yaşayadı. Tıpkı eskisi gibi sloganıyla başlayan etkinlikte izleyicilere nostaljik film bileti de veriliyor. Türk sinema tarihinin unutulmaz Yeşil Çam filmlerinin sahneye konulduğu açık hava sinemasının ilk akşamında, Atıf Yılmaz tarafından yönetilen, başrollerinde Kadir İnanır ve Türkân Şoray'ın oynadığı, 1977 tarihli Selvi Boylum Al Yazmalım filmi gösterildi. Etkinliğe eşi Cemile Avcı ile birlikte katılan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Renkli anların yaşandığı ve samimi ortamda gerçekleşen etkinliğe her yaş gurubundan yaklaşık 2 bin kişi katıldı. VATANDAŞTAN

ALTIEYLÜL BELEDİYESİNE VE BAŞKAN AVCI’YA TEŞEKKÜR

Altıeylül İlçesinde oturan bir vatandaş belediyeden istediği talebi yerine getiren belediyeye teşekkür etti. Rahatsızlığı nedeni ile evinden çıkamayan Zeki Gencay’ın talebini belediye yetkilileri yerine getirdi. Altıeylül İlçesi Bahçelievler Mahallesi 333. Sokakta oturan Zeki Gençay talebini gerçekleştiren Altıeylül Belediyesi’ne teşekkür etti. Rahatsızlığı nedeniyle evinden çıkamayan 76 yaşındaki Zeki Gençay, Altıeylül Belediyesi’nden, evinin karşısında bulunan boş alanın değerlendirilmesi talebinde bulundu. Talebin hızlı bir şekilde yerine getirilmesi üzerine Altıeylül Belediyesi’ne teşekkür eden Zeki Gençay şunları söyledi; “Ben 7 yıl önce Manisa’dan Balıkesir’e geldim. Kızım Balıkesir’e gelin gidince biz de ailecek buraya yerleşme kararı aldık. 7 yıl önce taşındığımda evimin karşısında boş olan alanın, yeşil alan ve park olarak bizlerin hizmetine açılması talebimi ilgili makamlara ilettim. O zamanlarda herhangi bir olumlu dönüş yapılmadı. Rahatsızlığım nedeniyle birkaç yıldır tek başıma sokağa çıkamaz oldum. Vaktimin uzun bir bölümünü burada balkonda ya da camda oturup sokağı seyrederek geçiriyorum. Dolayısıyla sürekli baktığım ve evimin tam karşısında bulunan bu alan için 7 yıldan bu yana birkaç kez ilgili makamlardan talepte bulunmuştum. Ama hiç olumlu geri dönüş olmamıştı. Bu sefer de Altıeylül Belediyesi’nden bir çevre düzenlemesi ve renkli trafo uygulaması talebinde bulundum. Bu kadar çabuk olabileceğini hiç beklemiyordum. Bana talebimin kayıt edildiği bilgisi geldi. Sonrasında Altıeylül Belediyesi Paroje Etüt Birimde Grafiti Sanatçısı olduğunu söyleyen Emre Geçer gelerek, trafomuzu çok güzel bir şekilde boyadı. Sonrasında trafonun çevre düzenlemesinin yapılacağını belirtti. Daha ne isteyebilirim ki? Başkanımız Hasan Avcı’ya böyle hızlı ve güzel hizmet verdikleri için, ayrıca işini severek yapan böyle personele sahip olduğu için çok teşekkür ederim” dedi.

20 YIL SONRA ALTIEYLÜL’DE KOL BAĞLADILAR

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Balıkesir 6 Eylül kurtuluş günü etkinliklerinde 20 yıl önce yapılan yağlı güreşler yeniden başladı, pehlivanlar Balıklı ’da kol bağladı. Altıeylül Belediyesi tarafından Kurtuluş Haftası Etkinlikleri kapsamında Balıklı mahallesinde Altıeylül Güreşleri düzenlendi. Balıklı mahallesinde kurulan er meydanında konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül Kurtuluş Etkinliklerinin dolu dolu geçtiğini ifade etti, Altıeylül Güreşleri’nin yeniden yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Avcı ayrıca, Yol Koşusunda hayatını kaybeden J. Binbaşı Ali Demir için üzüntüsünü dile getirdi, yeniden başsağlığı diledi. Başkan Avcı, Kurtdere Güreşleri’nin ciddi bir marka olduğunu dile getirerek Altıeylül Güreşleri’nin yeni Başpehlivanlar için iyi bir zemin olabileceğini ifade etti. Balıklı mahallesinde yapılan güreşlere, Balıkesir AK Parti Milletvekili Adil Çelik, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Susurluk Belediye Başkanı Nuretttin Güney, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 41 Başpehlivanın kol bağladığı Altıeylül Güreşleri finalinde Ali Gürbüz ve Ali Yanatma karşı karşıya geldi. Finalde üstünlük sağlayan Ali Gürbüz Altıeylül Güreşleri’nin Başpehlivanı oldu.

ÇOCUKLAR KOŞTU, ALTIEYLÜL COŞTU

Altıeylül Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında İsmail Akçay Pisti’nde ‘BALIKESİR’İN ENLERİ ÇOCUK ATLETİZMİ ŞENLİKLERİ’ yapıldı. Atletizm şenliğine 250 çocuk katıldı. Haldun Domaç, Nevzat Ayaz gibi ünlü spor adamlarının da misafir olarak katıldığı Çocuk Atletizm Şenliği’nde Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı bir açılış konuşması yaptı. Geleceğimizin teminatı çocuklar için, yerel yönetimler olarak ellerinden gelen desteği vermeye gayret ettiklerini belirten Avcı sözlerine şu şekilde devam etti; “İsmail Akçay abimiz gibi değerlerimizi genç nesillere tanıtalım ki gençlerimiz milli değerlerimize sahip çıksın, onları örnek alsın. Biliyoruz ki, teknoloji bağımlılığından kurtulan, geleceğe umutla bakan, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller ancak sporla mümkün. Bu vesile ile bu yıl BALIKESİR’İN ENLERİ ÇOCUK ATLETİZM ŞENLİKLERİ düzenliyoruz. İsmail Akçay Yol Koşusu öncesinde düzenlediğimiz bu etkinlikte Türkiye Atletizm Federasyonu yetkilileri ile de istişare ederek, genel klasmanda ilk 6 ya giren kadın ve erkek sporcular ile; erkeklerde 14 yaş, kadınlarda 10 yaş kategorisinde başarı elde edenler olmak üzere atletlerimize ödüller vereceğiz. Çocuk Atletizmi dalında En Uzun Koşan, En Hızlı Koşan, En uzağa Atan, En Uzağa Atlayan yarışmalarında dereceye giren ilk üç kız ve erkek çocuklarımıza ödüller vereceğiz. Çocuk atletizminde 3 ayrı yaş kategorisinde toplam 72 çocuğumuza ödül vermiş olacağız.” dedi. İsmail Akçay Atletizm Pisti’nde gerçekleşen koşuda 99 kız, 151 erkek 250 çocuk yarıştı. Ayrıca bu yıl ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nün gözetiminde Bebek Emekleme yarışması düzenlendi. 6 bebeğin katıldığı emekleme yarışması renkli görüntülere sahne olurken ‘ilk 6 ay sadece anne sütü’ vurgusu yapıldı.

Haber: Huriye DİKMEN

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 10 = ?