Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

Balıkesir her türlü afete hazır

Bu haber 698 kere okunmuş. 29.09.2020 Salı 08:28

Balıkesir’de meydana gelebilecek doğal afetlere AFAD, 112, emniyet, jandarma ve itfaiye gibi kurumların çok hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale edebilmesini sağlayacak olan BAKOM’un resmi açılışı gerçekleştirildi. Başkan Yılmaz, pandemi döneminde ve Ayvalık yangınında BAKOM’un etkili bir şekilde çalıştığını belirtirken Vali Şıldak da “AFAD’ımızla, 112’mizle Büyükşehir belediyemizle her türlü afet ve yardım arama kurtarma çalışmasına hazırız” dedi.

BAKOM RESMEN AÇILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerindeki binlerce insan gücünün, araç-gereç ve tesisatın aynı anda, bir merkezden yönetilebilmesine olanak veren ayrıca ildeki tüm kurumlarla koordineli çalışan Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM)’un resmi açılışı gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı açılış törenine; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Mutlu Aydemir, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Balıkesir AFAD İL Müdürü Bayram Şahin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Dualar eşliğinde gerçekleşen açılışın ardından BAKOM yönetim merkezinde incelemelerde bulundu.

“HIZLI VE ETKİN BİR KOORDİNASYON”

Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı, Balıkesir Sağlık İl Müdürlüğü, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü gibi kurumların ortak hareket noktası olan BAKOM’un resmi açılış töreninde konuşan İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz, ülkemizde 306 yıl, Balıkesir’de de 95’inci yılının kutladığı itfaiye haftasında BAKOM’un açılışının gerçekleşmesinden onur duyduğunu söyledi. Balıkesir il genelinde 40 istasyon, 164 araç, 694 personel ile 7/24 görev başında olduklarına dikkat çeken Daire Başkanı Yılmaz “10’a özel 10 itfaiye projesi içerisinde BAKOM birinci sırada gelmektedir. 102 bin 876 nokta görev gerçekleştirdik. Pandemi döneminde ilimizde yıkanmadık, dezenfekte edilmedik nokta bırakmadık.Valiliğimizden gelecek talimatlar, çağrı merkezlerimize gelecek talepler her konuda vatandaşımızın imdadına daha hızlı ve etkin bir koordinasyon ile cevap vermek için bu merkezimizi kurduk” dedi.

“PANDEMİDE BAKOM HIZLI ÇÖZÜM OLDU”

Balıkesir Valiliği’nin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer kurumların tam güçlerinin sahada bir birlik ve koordinasyon içerisinde kullanılması amacıyla Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BAKOM sayesinde ilçe belediyelerindeki zabıta araçlarını, kepçeleri, kamyonları ve yerel güçleri hızlı ve etkili bir şekilde kullanamaya başladıklarını söyledi. Gerçekleşen depremlerde çok hızlı ve acil bir şekilde müdahale edebilmemiz için itfaiye erlerinin ve zabıta ekiplerinin çok hızlı bir şekilde bilgi almak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Çok hızlı koordinasyon ve müdahale hem can kurtarır hem de mal kurtarır. Bu sistemi BAKOM sayesinde hayata geçirdik. Biz BAKOM’upandemi süreci başlamadan önce hazırlamıştık ve açılışını yapmak üzereydik. Bu teorik bilginin pratikte uygulamasını da yaşadık. Şu anda Balıkesir’de aynı anda tüm il genelindeki personelin ve araçların iletişimini ve koordinasyonunu sağlıyoruz” dedi.

AYVALIK YANGININA KOORDİNELİ MÜDAHALE EDİLDİ

Balıkesir’in güvenli bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Özel durumlarda da afetlerde de çok güçlü müdahale etme imkanlarımız var. İşin ehli arkadaşlarımız işin başında, bu durumunda çok değerli valimiz ile birlikte de yaşadık. Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Valiliğimizin koordinasyonunda Ayvalık’ın Cunda Adası’nda meydana gelen yangına koordineli olarak müdahale ederek yangını söndürdük” dedi.

“BBB KOORDİNASYONA ÖN AYAK OLDU”

Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’nin Balıkesirlilere hayırlı uğurlu olmasını dileyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur “Balıkesir’imiz, ülkemiz inşallah zor bir durumda kalmaz. 1994 yılında başlayan AK Parti Belediyeciliği dönemimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığıyla başladı. O günden buyana hem hizmet belediyeciliği hem de gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini Türkiye’deki belediyelerimizde gördük. Elazığ’da deprem meydana geldi Van’da çığ felaketi oldu, Ayvalık’ta orman yangını meydana geldi. İşte bu tür durumlarda en az hasarla atlatabilmek için gerekli refleksi gösterebilmek için bu tür kurumlara ihtiyacımız var. BAKOM’un kurulması için ön ayak olan Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“RABBİM BİZLERİ AFETTEN KORUSUN”

BAKOM’un önümüzdeki dönemlerde çok önemli görevleri yerine getireceğine inandığını ifade eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey “İtfaiyecilik çok zor bir iş, bizler de zaman zaman itfaiyecilerin çalışma alanlarına gidiyoruz. Nasıl zorluklar yaşıyorlar, nasıl sıkıntılar yaşıyorlar bunları görüyoruz. Rabbim bizleri afetten korusun. Zor zamanları birlik ve beraberlik ile üstesinden hep beraber gelebiliriz. Tüm itfaiyecilerin haftasını kutluyorum. Başta Büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“DÜNYAYA ÖRNEK BİR SİSTEM KURDUK”

1999 yılında yaşanılan Marmara Depreminde ülkenin afet ve koordinasyon ile ilgili çok büyük bir eksiğinin olduğunu gördüklerini vurgulayan AK Parti Balıkesir Milletvekili aynı zaman da gönüllü itfaiyeci olan Mutlu Aydemir “Allah o günlerimizi bir daha yaşatmasın. 1999 depreminde günlerce göçük altında kalan vatandaşlarımıza o günkü hükümet ulaşamadı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın büyük çabası ve öngörüsüyle koordinasyon konusunda dünyaya örnek bir sistem kurdu. Şu anda dünyanın neresinde bir afet olsa bizim ülkemizden AFAD’tan yetkililer gidiyor. Bugünde Balıkesir’de Afet Koordinasyon Merkezi’nin açılması bizim için çok önemlidir. Her şeyden önemlisi ise tedbir organizasyonlarıdır. Çok mukaddes görev icra eden itfaiyecilerimizin haftalarını tebrik ediyorum. Buranın açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“EKİPLER ETKİLİ VE HIZLI”

Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM)’un açılışının hayırlara vesile olmasını dileyen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak “Şu anda itfaiyecilik haftasındayız. Her türlü tabi afet ile mücadele eden zor günlerimiz de gözümüzün aradığı itfaiyecilerimizin haftalarını kutluyorum. Yaklaşık üç ayı aşkındır yaptığım gözlemlerim sonucunda şunu ifade etmek istiyorum. Çok tatmin edici düzeyin üzerinde bir yapılanma ve tecrübeye sahip Balıkesir itfaiyesi başarılı görevler ifa ediyor. Orman yangınlarında ekibin tecrübesini bizzat gözlemledik. Ekipler etkili, hızlı, olması gerektiği gibi müdahale yapıyorlar. Afetlerde en önemli şey hızlı hareket etmek ikinci önemli konuda bu harekeleri koordinasyon içerisinde yapmak. İlimizin afet koordinasyon kapasitesine önemli kat sunacak BAKOM’un hayırlı olmasını temenni ediyorum. AFAD’ımızla, 112’mizle Büyükşehir belediyemizle her türlü afet ve yardım arama kurtarma çalışmasına hazırız. İlimizde bu işler en üst seviyede birlikte ve dayanışma ve uyum içerisinde müthiş bir koordinasyonla sürdürüyoruz. Ben başta Büyükşehir belediye başkanımız ve tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 9 = ?