Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI PINAR’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Bu haber 483 kere okunmuş. 15.10.2019 Salı 08:19

Edremit Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Pınar geçtiğimiz gün bir basın açıklaması yaptı. Edremit Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Pınar yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: Suriye’nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’na katılan güvenlik güçlerine sağ salim gidip dönmelerini temenni ederim. Milletçe askerlerimizle beraberiz. Bu harekatta şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı dilerim.

"SURİYE'DE KURULMAK İSTENEN DEVLET, BOP'UN BİR PARÇASIDIR"

“Sözlerimin başında şunu ifade etmem lâzım:iktidarda bulunanlar ya da destekçileri, ne de muhalefette bulunanlar ya da destekçileri, bu harekâttan lehte veya aleyhte prim toplamaya çalışmaması lâzım. Bunu özellikle Saadet Partisi olarak biz istiyoruz, temenni ediyoruz. Zaten bizim söylemimizde hep, mutlaka istişarelerin yapılması, görüşmelerin yapılması, diyalogların kurulması şeklindeydi. Bunu, özellikle böyle bir hadisede tabi ki daha çok temenni ediyoruz. Türkiye, 2002 Irak Tezkeresi’nden bu tarafa Ortadoğu’da birtakım yanlışlar tabii ki yaptı. Suriye meselesinde de, Irak meselesinde de Libya meselesinde de yanlışlar oldu; ancak bu yanlışların neticesinde zarurî bir harekât ortaya çıkmış oldu. Biz, bu harekâtı elbette ki terör sıkıntısının başımıza getireceği gaileleri def etmek için yapıyoruz. Yapılması gerektiğine de inanıyoruz; ancak şunu sözlerimizin başında ifade edelim ki, burada ne Amerika ne de İsrail, bir Kürt devletinin kurulmasını istemiyor. Bunu Kürt vatandaşlarımızın da iyi bilmesi lâzım. Orada Amerika’ya maşa olacak, jandarmalık yapacak, İsrail’e koridor açacak bir devletin kurulma çalışması var; Orta Doğu’nun kan revan haline getirilmesi… Büyük Orta Doğu Projesi’nin hedefi de budur zaten. İsrail’in “Arz-ı Mev’ûd”unun gerçekleştirilmesine yönelik adımlar bunlar. Bunu herkesin bilmesi lâzım. Yani sadece Türkiye’deki vatandaşlarımızın değil Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizin de, Kürt kardeşlerimizin de yahut da Irak’taki, Suud’daki, her neyse, bütün Dünya’daki insanların bunu bilmesi lâzım. Yani burada hedef, ‘Bir Kürt devleti kuralım da onların da bir devleti olsun’ değil. Böyle bir niyeti yok. Asla olmamıştır şimdiye kadar da zaten.”

"ABD'NİN İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ"

Türkiye’nin uzun zamandan beri ABD’nin ipiyle kuyuya inmeye devam ettiğini, düşünüyor bunun bir yanlışlık olduğunu ve Suriye’de meydana gelen olayların temelinde de bu yanlışlığın olduğunu ileri sürüyoruz. “ABD ile ‘güven’ kelimesini yan yana koyamazsınız. Hele hele ABD Başkanı Trump’la ‘güven’ kelimesini hiçbir zaman yan yana koyamazsınız. Uluslararası arenada hatta Avrupa Birliği, hiçbir zaman Türkiye ve İslâm dünyasının yanında olmamıştır. Bunun bilinmesi lâzım. Dolayısıyla bu hareketi organize ederken buna iyi bakmak, bunu iyi değerlendirmek lâzım.Hastalığın teşhisini korsun, sonra ilâç yazarsın. Sebepleri bileceksin de sonuçları ona göre değerlendireceksin. Dolayısıyla burada biz, ister Irak harekâtında meydana gelen olayları dikkate aldığımız zaman, isterse Suriye ile ilgili meseleyi dikkate aldığımız zaman, yüz kere gördüğümüz gibi, ABD’nin ipiyle kuyuya inilmez ve Amerika’dan bize dost olmaz.”

"TÜRKİYE, SURİYE İLE MUTLAKA İŞ BİRLİĞİ YAPMALI"

Bu yaklaşımımız “Amerika’ya savaş ilân edelim” anlamına gelmesin, “Ama biz, millî menfaatlerimizi dikkate alarak adımlar atmak mecburiyetindeyiz”. Türkiye’nin doğrudan Beşşar Esad’la değilse bile diplomatik kanallarla mutlaka Suriye ile iş birliği yapması gerekmektedir; Suriye’ye de, Irak’a da, İslâm dünyasına da zarar verecek bir devletin kurulmaya çalışıldığını anlatıp, PYD / YPG ile birlikte mücadele edilmesi en doğal hakkımızdır.Esad ve Suriye hakkında söylenen sözler, şimdi diyalog kurmayı zorlaştırmıştır.

“TRUMP, TERBİYE EDİLMEMİŞ BİR AYGIR GİBİ HAREKET EDİYOR”

ABD Başkanı Donald Trump Türkiye’ye yönelik küstah açıklamalarda bulunmaktadır,“Trump kendisini tutamayarak, tam anlamıyla terbiye edilmemiş bir aygır olarak hareket ediyor. Trump ‘Türkiye eğer benim belirlediğim sınırların dışına çıkarsa ekonomik olarak perişan ederim’ diyor. Daha sonra yaptığı açıklamalarda ‘ben arabulucu olmak istiyorum’ diyerek kafa karışıklığı görüntüsünü ortaya koyuyor. Aslında bu, ABD’nin içindeki güç odaklarının bir anlaşmazlığıdır”.

“BARIŞ PINARI HAREKÂTI YAHUDİ LOBİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”

ABD’de etkili olan Yahudi lobilerinin Suriye’nin kuzeyinde bir harekâtın yapılmasını istememektedir, “Türkiye’nin, bu ABD’deki kafa karışıklığı ve güç çatışmasından faydalanmak suretiyle, lehine olan unsurları değerlendirerek hızlı hareket etmesi gerekiyor. Türkiye’nin terörle mücadelesi, İran’a ambargo uygulanması, Irak’ın işgal edilerek parçalanması, Suriye’nin 4’e bölünür hale getirilmesi ve bir koridorun Akdeniz’e açılması büyük bir planın yürütülmesidir. Bu anlamda Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri Suriye’deki yaşananlardan ayrı tutamayız, bunlar bir bütündür. Bütün bu olayları Batı, İsrail’in güvenliği için yapmaktadır. Bölgeye bir hançer gibi saplanmış olan İsrail, bölgenin parçalanmasına ve bir bütün devletin kalmamasına çalışmaktadır. Batı’nın ve İsrail’in bu harekâta karşı çıkmasındaki temel sebep budur.”

“İSRAİL’İN PLANLARI ALTÜST EDİLDİ”

İsrail Başbakanı Netanyahu Suriye’nin kuzeyinde teröristleri destekleyeceklerine ilişkin açıklama yaptı. “Türkiye terör koridorunu bozacağım dedi, ses İsrail’den geldi. Bu son derece doğal bir durumdur. ABD eliyle bölgemizde bir garnizon devlet kurulmak isteniyordu. Bu devlet hem Türkiye’yi meşgul edecek, hem İran’ı meşgul edecek hem de bölgeyi meşgul edecekti. İsrail’in bölgede genişlemesini sağlayacaktı. Türkiye, İsrail’in planlarını altüst eden bir adım attı. Türkiye bu noktada ABD ve AB’ye karşı dikkatli olmalıdır. Çünkü ABD ve AB bütün varlığını İsrail’in rahatına bağlıyor. Bizim de bir an önce AB’nin bize dayattığı politikalardan vazgeçmemiz gerekiyor” .

“MARAŞ’IN YENİDEN AÇILMASI GEREKİYOR”

Emperyalist ülkeler yıllardır bölge insanlarını birbirine çatıştırmıştır .Bölgenin meseleleri ancak İslam ülkelerinin bir araya gelmesiyle çözülebilir. Doğu Akdeniz’de ve özellikle Kıbrıs adası çevresinde yürütülen petrol ve doğalgaz aramalarıyla belirli bölgelerdeki kaynak keşifleri, Akdeniz’e komşu ülkelerin enerji arz güvenliğini yakından ilgilendiriyor. Bizim için Kıbrıs’ın durumu önemlidir. Batmayan uçak gemisi mesabesindedir. İngilizlerin Dikelya ve Akroti üsleri vardır. Buradan bölgeyi istihbari olarak kontrol etmektedir. Biz bu konuda bölgede bazı çalışmalarda bulunduk. Bu konuda, Maraş’ın yeniden açılması, Karpaz bölgesine deniz ve hava üssü kurulması tedbirleri KKTC ile birlikte alınmalıdır. Bölgedeki Türkiye’nin ve KKTC hidrokarbon yatakları haklarından taviz verilmemelidir”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?