Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler
  • Akşam Gazetesi
  • Bir Gün Gazetesi
  • Bugün Gazetesi
  • Cumhuriyet Gazetesi
  • Dünya Gazetesi
  • Fanatik Gazetesi
  • Fotomaç Gazetesi
  • Güneş Gazetesi
  • Haber Türk Gazetesi
  • Hürriyet Gazetesi
  • Millî Gazete
  • Milliyet Gazetesi
  • Posta Gazetesi
  • Radikal Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Star Gazetesi
  • Takvim Gazetesi
  • Taraf Gazetesi
  • Türkiye Gazetesi
  • Vatan Gazetesi
  • Yeni Akit Gazetesi
  • Yeni Asta Gazetesi
  • Yeni Şafak Gazetesi
  • Zaman Gazetesi

Başkan Orkan, 100. Günde basın mensuplarıyla buluştu

Bu haber 519 kere okunmuş. 16.07.2019 Salı 14:40

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, göreve başlayışının 100. Gününde Balıkesir’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarıyla Karesi’nin bugünü ve geleceği hakkında istişarelerde bulunan Başkan Orkan, projelerini anlattı. Göreve başlayışının 100. Günün de Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan basın mensuplarıyla buluştu. Alparslan Türkeş Spor Kompleksi yanındaki Karesi Kafe’de düzenlenen toplantıda Başkan Orkan’a başkan yardımcıları M. Baki Yarımdağ, Uğur Türkmen, Şaban Akkol ve Gökhan Tığ’da eşlik etti. Sohbet havasında geçen toplantıda Başkan Orkan, belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulunurken, basın mensuplarının ilçenin geleceğine yönelik görüş ve önerilerini aldı. Gazetecilerin sorularına cevap veren Orkan, toplumun tüm kesimleriyle bu tür buluşmaları sürdüreceklerini söyledi. Başkan Orkan toplantıya başkan yardımcılarını ve sorumlu oldukları birimler hakkında bilgiler vererek başladı.

“BİZİM İÇİN İSTİŞARE ÇOK ÖNEMLİ”

Toplantı amacının göreve başlayışının 100 gününde neler yapıldığını anlatmak olmadığını belirten Başkan Orkan, amacının toplumun değerli bir kesimi olan basın mensuplarıyla istişarelerde bulunmak olduğunu söyledi. Belediye meclisinde üyesi bulunun tüm siyasi parti temsilciliklerine ziyarette bulunduğunu hatırlatan Orkan, “Yaptığımız ziyaretlerde siyasi parti temsilcilerinden Karesi’yi beraber yönetmeyi istedim. Beraber hareket edelim ve istişare edelim mesajları verdik. Gittiğimiz tüm partilerde iyi güzel karşılandık. Tepkilerde çok güzel oldu. Sizlerle de istişare toplantısı yapalım istedik. Benim için istişare çok önemli. Daha önce yaşadığımız siyasi deneyimlerde ‘Ben yaptım oldu’ mantığını çok gördüm. Ben yaptım olduğu mantığı ile Karesi Belediyesi’nde başarı elde edemeyiz. Biz Karesi Belediyesi olarak 180 bin kişinin yaşadığı bir kenti yönetmeye çalışıyoruz” dedi.

“KARESİ’NİN GÜÇLÜ BİR BELEDİYE OLMASI ÇABASINDAYIZ”

Karesi’de güzel bir seçim süreci geçirdiklerini ifade eden Başkan Orkan, Balıkesir’in 20 ilçesindeki en barışık seçimin Karesi’de gerçekleştiğini söyledi. Belediye başkanı olduktan sonra kimseyi ötekileştirmediklerini belirten Orkan, “İnsanların bana güvenmesini istiyorum. Bunun içinde elimden geleni yapıyorum. Şehrül Emin deriz. O şehrin emini olmak, güvenilir insanı olmak. Dinçer yapıyorsa doğru olanı yapıyordur fikrini halk nezdinde oluşturmak istiyorum. Belediyeye gelir getirici yatırımlar yapmak istiyoruz. Güneç enerjisi santralleriyle ilgili bir çalışmamız var. Bu yatırımın ilk iki yıl için maiyeti var ama sonrasında geri dönüşü olabilecek. Bizden sonrasını da düşünerek hareket ediyoruz. Karesi’nin güçlü bir belediye olması çabamız” şeklinde konuştu.

SEYİR TEPESİ’NE KARESİ KALESİ PROJESİ

Göreve başladığı ilk günlerde açıkladığı Atatürk Evi Projesi’nden bahseden Başkan Orkan, bu projeyi yapma isteğinin nedenini anlattı. Atatürk Evi için bazı girişimlerde bulunduklarını anlatan Orkan, “Üçpınar tarafından Seyir Tepesi denilen bir yer var. Oraya Karesi Kalesi oluşturalım istiyoruz. Karesi Beyliğinden itibaren, Cumhuriyet dönemi de dahil o ismi orada yaşatalım istiyoruz. Karesi Kalesi’nin bir kısmını yapıp, Osmanlı dönemiyle ilgili yapılarda inşa edilebilir. Bununla beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla ilgili olarakta Atatürk Evimizi de orada inşa edebiliriz diye düşünüyorum. Bunları planlarken orada kuracağımız kompleksin insanları rahat gezerek dolaşabileceği, nefes alabileceği bir yer olsun istiyoruz. 450 dönüm olan o bölgede insanların hoşnut olabileceği bir yer yapmak istiyoruz” dedi.

BELEDİYEYE GELİR GETİRİCİ YATIRIMLAR YAPILACAK

Karesi Belediyesi’ne gelir sağlamak amacıyla İstanbul- İzmir Otobanına benzinlik ve dinlenme tesisi kurma planları olduğunu ifade eden Başkan Orkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemize gelir getirebilecek unsurları taşıyan, hatta ileride yapabilirsek alışveriş merkezi tarzı da yapılabilir. Bu tesisi Edremit yolu üzerinde yapmayı planlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz sağolsun, kent merkezinde kırsal mahallelerde her türlü altyapıyı yapmış durumda. Ama tüm bunlara rağmen parke taşı bizlere lazım oluyor. Onunla ilgili de önümüzdeki dönemde parke taşı üretim tesisi de yapmayı planlıyoruz. Bu hem bize de lazım, hem de dışarıda iş yapanlara da lazım. Ticaret Odası ile yaptığımız görüşmelerde Küçükbaş Organize Sanayi Bölgesi’ni de oluşturmayı planlıyoruz. Bu konuda da ilerleme katettik. Adnan Menderes Mahallesi’nde Gençlik ve Kültür Merkezi yapmayı planlıyoruz. Adnan Menderes nüfusu yoğun olan bir yer orada kültür merkezine ihtiyaç var.”

KÜLTÜREL VE SOSYAL YAŞAMA KATKI SAĞLANACAK

Projeleri arasında engelli ve yaşlılar için mola evi de olduğunu aktaran Başkan Orkan, “Bunu görevimizin 3 ya da 4. yılında yapmayı planlıyoruz. Ailelerin nefes alabileceği, çocuk ve yakınlarını bırakabileceği, mola alabileceği bir yer yapmak istiyoruz. Daha önceki dönemden de devam eden aromatik bitki alanlarıyla ilgili Koca Avşar bölgesinde hasat toplama dönemine yaklaşıyoruz. Doğasever biriyim. Kendi ellerimde 1000’e yakın ağaç dikmiş birisiyim. Bunlarla birlikte Büyükşehir Belediyemiz ile yapmayı planladığımız çalışmalar var. Kültür ve Kongre Merkezi istiyoruz. Karesimizde uygun bir yerde fuar alanı yapılması önemli. Karesi’nin bir değeri olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın evi var. Burasıyla ilgili Yücel başkanımızın bir çalışması vardı. İlerle kat edilmiş. O evin restorasyonu ve müze çalışmamız var. Kırsaldaki bayanlar içinde ekonomi ve işgücüne katılım kursları için programımız var. Bu tip projelerimiz var. Hangilerine öncelik verelim diye istişarelerde bulunuyoruz” şeklinde konuştu. Bundan sonraki süreçte güçlü bir Karesi için, insanların içinde yaşamasından memnun olduğu, sosyal ve kültürel aktivitelerin olduğu bir Karesi oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Orkan, “El birliği ve hep birlikte bir şeyler yapabilirsek bunlar değerli olur. Eksik ve hatalarımızı da sizlerinde uyarılarıyla yollar belirlememiz lazım. Kavgadan hiçbirşey fayda etmiyor. Biz kavga vereceksek Ankara’da verelim. 9 milletvekilimize de seslenmek istiyorum. Bir şey istiyorsak Balıkesir ve Karesi’ye istiyoruz” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak görüş ve önerilerini alan Başkan Orkan, program sonunda gazetecilere teşekkür ederek 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutladı. Program hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 1 = ?